Este o reteta foarte gustoasa cu aluat fraged si mere cu scortisoara si vanilie.
Intr-un vas se bat cu telul apa, uleiul, oul, sarea, coja de lamiie, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se framinta 4-5 min. Se lasa cam 5 min in repaus. Se intinde o foaie dreptunghiulara,pe masa bine infainata. Cu cutitul se traseaza 3 linii pe lungime fara a patrunde aluatul, de dimensiuni egale.
Se ung 2 parti alaturate cu pasta, iar cealalta nu se unge. Se impatureste cu partea neunsa in mijloc. Apoi se aplatizeaza cu palmele pentru a scoate aerul si se intinde din nou aluatul, procedindu-se la fel ca mai inainte, ungind din nou cele 2 parti alaturate,tinind cont ca aluatul sa fie intins in aceeasi directie, ca sa se formeze foile. Dupa cea de-a doua impaturire se inchide aluatul cu capetele in mijloc ca o carte. Se lasa la rece 20 min.Intre timp se pregatesc merele .Se curata ,se rad,se amesteca cu grisul, rom, vanilie.
Se intinde 3/4 din aluat intr-o tava ca cea de friptura, se ridica putin si pe laturile tavii, ca sa nu se scurga siropul din mere, se presara 4 linguri de zahar, apoi se pune compozitia de mere, se presara iar 4 linguri de zahar, apoi se pune deasupra a 2 a foaie. Se unge cu galbenussi cu o lingurita de apa si se da la cuptor aprox. 40 min, pina se rumeneste frumos desupra. Se portioneaza si se presara zahar pudra!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEu ador dovleceii umpluti, cu putin iaurt si marar deasupra, o nebunie!
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L DigitalPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii