Este o reteta foarte gustoasa cu aluat fraged si mere cu scortisoara si vanilie.
Intr-un vas se bat cu telul apa, uleiul, oul, sarea, coja de lamiie, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se framinta 4-5 min. Se lasa cam 5 min in repaus. Se intinde o foaie dreptunghiulara,pe masa bine infainata. Cu cutitul se traseaza 3 linii pe lungime fara a patrunde aluatul, de dimensiuni egale.
Se ung 2 parti alaturate cu pasta, iar cealalta nu se unge. Se impatureste cu partea neunsa in mijloc. Apoi se aplatizeaza cu palmele pentru a scoate aerul si se intinde din nou aluatul, procedindu-se la fel ca mai inainte, ungind din nou cele 2 parti alaturate,tinind cont ca aluatul sa fie intins in aceeasi directie, ca sa se formeze foile. Dupa cea de-a doua impaturire se inchide aluatul cu capetele in mijloc ca o carte. Se lasa la rece 20 min.Intre timp se pregatesc merele .Se curata ,se rad,se amesteca cu grisul, rom, vanilie.
Se intinde 3/4 din aluat intr-o tava ca cea de friptura, se ridica putin si pe laturile tavii, ca sa nu se scurga siropul din mere, se presara 4 linguri de zahar, apoi se pune compozitia de mere, se presara iar 4 linguri de zahar, apoi se pune deasupra a 2 a foaie. Se unge cu galbenussi cu o lingurita de apa si se da la cuptor aprox. 40 min, pina se rumeneste frumos desupra. Se portioneaza si se presara zahar pudra!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii