Un deliciu de toamna cu deliciosul dovleac placintar
Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot), pana cand obtinem un aluat compact, nelipicios pe care sa il putem intinde. In functie de umiditatea fainii, poate mai trebuie adaugata 1-2 linguri.
Acoperim cu o folie si dam la frigider pentru jumate de ora.
Dovleacul placintar il razuim si in 100 gr unt + 50 ml ulei, il calim impreuna cu zaharul si aromele pe care le doriti pana se inmoaie putin. Lasam sa se raceasca.
Ca sa coacem prajitura, avem nevoie de o tava de 30x25 cm. Nu trebuie unsa si nici de hartie de copt nu este nevoie. Trebuie sa fie curata si uscata foarte bine.
Intindem jumate din aluat ca sa acoperim fundul tavii. Cu o furculita intepam din loc in loc aluatul.
Peste aluat intindem dovleacul calit usor si il nivelam.
Acoperim cu aluatul ramas si apasam usor ca sa se niveleze tot.
Deasupra ungem cu un ou batut cu putin lapte.
Cu o furculita, intepam din loc in loc aluatul.
Dam tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30 minute, se va rumeni frumos deasupra.
Dupa ce se raceste, se poate pudra cu zahar.
P.S Dovleacul il puteti face cat doriti de dulce si se poate aroma cu scortisoara, vanilie, menta sau se poate adauga nuca taiata grosier sau fructe de padure.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii