Placintele cu branza dulce si stafide

Mmm.... sunt delicioase!

Portii
20
Timp pregatire
100 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placintele cu branza dulce si stafide

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 800 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 galbenusuri
  • 550 ml apa calduta
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 400 g branza grasa de vaci
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 albusuri
  • 100 g stafide aurii
  • coaja rasa de la o porocala
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta. Framantam. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald, la dospit, circa 15 min.

Topim untul la foc mic si il adaugam peste aluat, in suvoi, putin cate putin.

Adaugam si uleiul putin cate putin. Batem galbenusurile cu sarea si apoi le incorporam in amestecul de mai sus. Framantam.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald, la dospit, o ora. In acest timp ne ocupam de umplutura... scurgem bine branza de vaci folosind un tifon apoi o amestecam cu zaharul, albusurile, stafidele, coaja rasa de portocala, esenta de rom si zaharul vanilat. Amestecam pentru o buna omogenizare.

Ungem masa de lucru cu ulei. Dupa ce aluatul a dospit "confectionam" 20 de bilute, atatea mi-au rezultat mie.

Cu ajutorul sucitorului intindem fiecare biluta in parte si punem in mijloc cate o lingura sanatoasa din umplutura de branza.

Tragem marginile aluatului peste umplutura si apasam usor cu mana, placintelele. Ungem o tigaie cu putin ulei si o lasam la incins.

Coacem placintelele la foc moderat, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Pudram cu zahar pudra. Va asigur ca sunt delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Aperitiv cartofi in crusta de malai
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi in crusta de malai

Ideea acestei rețete de cartofi în crustă de malai, am preluat-o de pe blogul Absolut Delicios și țin  să le...

Aperitiv cartofi in crusta de malai
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!