Prajituri

Reteta Prajitura albina (cu miere si gem)

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 
Elena of Sweden postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu iaurt si stafide"
 
Prajitura Albina, cu miere si gem este o prajitura de casa foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Este o prajitura cu foi si gem delicioasa si frageda.

ingrediente

Ingrediente pentru foi:
   400 gr. faina
   1 ou
   150 gr. zahar
   30 gr. unt (nesarat)
   2 linguri miere de albine (incalzita)
   2 1/2 linguri lapte
   1 lingurita bicarbonat.
Crema:
   170 gr. unt (nesarat)
   1 plic vanilie
   200 gr. zahar
   250 ml lapte
   2 linguri gris
   1 gem de caise
   Glazura: 3 linguri apa
   3 linguri zahar
   2 linguri cacao
   25 g unt (nesarat)
   1/2 ciocolata menaj

mod de preparare

Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere decit, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul. Se amesteca pe aburi pina se ingroasa. Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina.




Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu untul. Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pina se ingroasa compozitia. Prima foaie se unge cu ½ din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.


Prajitura albina cu foi de miere si gem se lasa sa se inmoaie blaturile dupa care se poate taia romburi sau patrate, este foarte buna pentru Craciun.

Incearca si Felii cu caramel
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura albina (cu miere si gem)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.