CREMA: Se pune la fiert 1 litru de apa cu un pahar si jumatate de zahar. Dupa ce a clocotit, se toarna 'in ploaie' grisul, se adauga si 2 linguri de c
CREMA:
Se pune la fiert 1 litru de apa cu un pahar si jumatate de zahar. Dupa ce a clocotit, se toarna 'in ploaie' grisul, se adauga si 2 linguri de cacao si se coace bine crema rezultata. Cand este gata se adauga un pachet de margarina si arome.
ASAMBLARE:
-Se pregateste tava in care se va pune prajitura:
-Se pune pe fundul tavii hartie de copt.
-Se zdrobesc 10-12 biscuiti si se pun pe fundul tavii, peste hartia de copt.
-Peste biscuitii zdrobiti se pun biscuiti 'cu fata in jos' asa cum ai tapeta fundul tavii.
-Se adauga crema cu gris peste biscuiti.
-Dupa ce am pus crema, se pune un rand de biscuiti peste ea, 'cu fata in sus'.
-Se topesc intr-o craticioara 100-150gr de margarina, cu 3 linguri de cacao, 3 linguri de apa si jumatate de pahar de zahar.
-Se adauga esenta de rom.
-Se toarna peste biscuiti.
-Se orneaza.
-Se da la rece pana a doua zi.
Am ornat cu coaja de lamaie confiata, bombonele de post si bucatele de nuca pralinata.
Pofta buna!
Reteta Prajitura aromata cu gris a fost propusa de fel70 pe forum culinar.ro
Alte retete de post gasiti aici:
Negresa de post,
Rulada cu mere (de post),
Salam de biscuiti (de post)
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii