Prajitura banateana cu miere este o reteta de prajitura cu foi, crema aromata si dulceata, o prajitura delicioasa, perfecta pentru orice ocazie de sarbatoare!
Pentru foaie:
Toate ingredientele inafara de faina se pun intr-o cratita, la foc mic. Cand se topesc zaharul si mierea, se ia de pe foc si se framanta o coca adaugand 1/2 kg de faina. Coca rezultata se imparte in 4. Se coc foile pe dosul tavii unse cu ulei, la foc rapid, cateva minute.
Crema:
Cubul de margarina, laptele si lingurile de faina se amesteca. Atentie: margarina trebuie sa fie rece, ca sa nu se topeasca de tot.
Separat se pun 250 ml lapte la fiert cu 250 g zahar. Se fierbe acest amestec aprox 8 minute si apoi se ia de pe foc. Acum se adauga marg+ laptele + faina. Se pune din nou pe foc. O sa vedeti ca se leaga f repede!
Asamblare: se pune o foaie , crema, foaie, gem de prune, foaie, crema, foaie, decor....
E atat de buna ca.... mai vorbim!
Am uitat sa precizez ceva foarte important: prajitura aceasta se taie a doua zi. Foile sunt foarte tari dupa cuptor, asa ca se inmoaie greu...dar bine. O sa vedeti.
Sa va mai spun un secret. Eu am intins foaia folosind o sticla de bere. Am curatat-o bine bine de eticheta si am spalat-o, apoi am pus o bucata de coca la mijlocul tavii si am pornit intinsul. Daca nu reusiti altfel, incercati ca mine!
Reteta de prajitura banateana cu miere a fost propusa de ELAIDA pe forum culinar.
Serviti prajitura banateana cu miere a doua zi, dupa ce s-au inmuiat foile.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Am mai preparat eu paine cu mei. Imi place textura crocanta a boabelor de mei in paine. Japonezii folosesc painea cu...
Paine cu faina integrala si meiGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii