Prajitura Barbara,cu rubarba si bezea

3 oua se „divorteaza" in galbenus si albus. Untul se mixeaza spumos,cremos cu zaharul. Se adauga treptat cele 2 oua intregi ramase, 3 gal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Barbara,cu rubarba si bezea

Ingrediente

  • Ingrediente pt. o forma cu dimensiunea de 26 cm:
  • >150 g. unt moale
  • >125 g. zahar
  • >1 lingura cu zahar vanilat
  • >5 oua
  • >150 g. faina
  • 75 g. amidon pt. bucatarie-Gustin
  • >1 ½ lingurite cu praf de copt
  • >600 g. rubarba
  • >1 priza sare
  • 175g zahar
  • >50 g. migdale macinate sau nuci
  • >1 lingura cu zeama de lamaie

Mod de preparare

3 oua se „divorteaza" in galbenus si albus.

Untul se mixeaza spumos,cremos cu zaharul.

Se adauga treptat cele 2 oua intregi ramase, 3 galbenusuri si se amesteca bine.

Incalzim cuptorul la 180 grade.

Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza usor,cu o paleta,in amestecul din oua.

Forma se unge cu unt,sau se tapeteaza cu hirtie de copt.

Rubarba se spala,se trag aschiile,se curata si se taie in bucatele,marimea dorita.

Aluatul se adauga in forma pregatita.

Rubarba pregatita se aseaza deasupra, apasind usor in aluat. Prajitura se da la cuptor pe sina mijlocie pt. un timp de 25 minute. Din cele 3 albusuri ramase se prepara o bezea teapana.

Albusurile se amesteca mai intii cu sarea, pana devin spumoase. Zaharul se adauga in ploaie si se bat pina au o consistenta tare.

Se incorporeaza migdalele-nucile-macinate si zeama de lamiie.

Prajitura se scoate din cuptor si se adauga compozitia de bezea. Se mai da inca odata la cuptor pt. un timp de 20 minute.

Daca puneti prea multa rubarba iese prea zemoasa,un strat este suficient.

Spor la treaba!
Pofta buna!

Reteta Prajitura Barbara,cu rubarba si bezea propusa de Camila

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Parteneri
Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Bucataras.RO

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

 O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise