Prajitura Cabanuta

Daca vreti o cabana mai mare, lasati foaia de dedesubt din napolitana intreaga si incepeti cu crema si sase betisoare, apoi cinci, patru, trei, doua, un betisor, apoi acoperis si glazura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • un praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 80 g untura
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • sare
  • mirodenii
  • 1 pachet de foi de napolitana. Crema:
  • o budinca de vanilie
  • 6 linguri de zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 600 g lapte
  • 200 g unt
  • 200 gr. de zahar pudra
  • Glazura:
  • 150 g zahar
  • 3 linguri de lapte
  • 30 g cacao
  • 150 g unt

Mod de preparare

Pentru prajitura Cabanuta, se framanta toate la un loc cu putin lapte, la temperatura camerei. Aluatul, care trebuie sa fie molicel, se imparte in 12 de bucati. Acestea se intind sub forma de betisoare cat lungimea tavii de la aragaz, pe al carei dos se va coace compozitia.
Crema pentru prajitura Cabanuta se face din o budinca de vanilie, 6 linguri de zahar, 2 galbenusuri, 1 plic de zahar vanilat, 600 g lapte, care se fierb pe baia de aburi. Dupa ce se raceste, se amesteca cu 200 g unt frecat spuma cu 200 gr. de zahar pudra. Glazura - 150 g zahar, 3 linguri de lapte, 30 g cacao, 150 g unt se fierb pana se ingroasa. Daca vreti sa iasa doua cabanute mici, taiati foaia de napolitana in 3 fasii pe lung.
Peste o foaie de napolitana, puneti crema, apoi patru betisoare din cele coapte pe dosul tavii, crema si 3 betisoare, crema si doua betisoare, iar crema, un bat, peste care se pune crema si acoperis din foaie de napolitana, dupa care turnati deasupra glazura de cacao si, la final, ornati cu frisca.
Daca vreti o cabana mai mare, lasati foaia de dedesubt din napolitana intreaga si incepeti cu crema si sase betisoare, apoi cinci, patru, trei, doua, un betisor, apoi acoperis si glazura.


Dupa ce s-a racit, prajitura Cabanuta se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci