Prajituri

Reteta Prajitura Caramel

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
MeOsiris postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu iaurt si capsuni la Blenderul Oster- reteta video"
 
>
Prajitura Caramel este o reteta de prajitura pufoasa, aromata, cu crema de caramel delicioasa. Nu iti ramane decat sa o incerci si sa te convingi, laudele nu vor intarzia sa apara.

ingrediente

BLAT:
   8 oua
   250g faina
   150g zahar
   1 pliculet zahar vanilat
   1 praf de copt
   1 praf de sare.
CREMA:
   10 linguri de zahar
   200 ml lapte
   300 ml frisca
   3 oua
   1 lingura amidon alimentar
   10g gelatina
   200g gem de caise.
GLAZURA:
   6 linguri zahar
   6 linguri frisca lichida
   100g unt.
   DECOR
   100g alune de padure
   zahar caramelizat.

mod de preparare

Pentru blatul prajiturii, mixam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam sare, faina si praful de copt iar la sfarsit, albusurile batute spuma. Amestecam cu grija si turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. O introducem in cuptor pentru 35-40 de minute, la 180C.




Caramelizam zaharul la foc mic, stingem cu lapte amestecand continuu si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul, turnam peste ele caramelul cu lapte si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecand continuu.




Luam crema de pe foc, adaugam gelatina inmuiata in prealabil cu putina apa, amestecam bine si lasam totul la racit, apoi adaugam albusurile batute spuma tare si 150 ml frisca.




Blatul se taie in trei felii orizontale. Ungem primul blat cu gem, adaugam un strat de frisca (150 ml) (eu aici am adaugat si putina gelatina rosie ca sa nu am surprize cu frisca), asezam cel de-al doilea blat, adaugam crema caramel si acoperim cu ultimul strat de blat.




Pentru glazura, caramelizam zaharul, turnam peste el frisca lichida si untul, amestecam bine pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care lasam la racit. Cand este doar foarte putin calda, turnam glazura peste prajitura.


Decoram prajitura caramel cu zahar caramelizat si alune de padure. Tinem prajitura la rece pana in momentul servirii.

Incearca si Galuste cu branza de oaie imbracate in pesmet
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Caramel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.