Prajitura Caramel cu crema de cafea

Prajitura Caramel cu crema de cafea este o prajitura delicioasa. Ingredientele pentru prajitura sunt: faina, oua, cafea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 100 gr margarina
  • 1
  • 5 linguri smantana
  • 100 gr zahar praf
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 oua intregi.
  • Crema:
  • 2 linguri zahar caramelizat se stinge cu 3 linguri cafea (concentrata).

Mod de preparare

Prajitura Caramel cu crema de cafea se prepara asa: din toate ingredientele de mai sus pentru aluat se face un aluat pe care il impartim in cinci foi. Foile le coacem pe dosul tavii.

Pentru crema prajiturii procedam asa: se fierbe o jumatate litru lapte cu trei linguri faina, apoi se adauga doua pachetele zahar vanilat si 200gr zahar praf care se freaca cu 200 gr unt. Dupa ce s-a terminat crema se amesteca bine cu Vitacava sau nes caffe. Deasupra se pune glazura.


Alte dulciuri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci