Prepararea blatului Se preaincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu telul. Se pune zaharul pudra. Se bat galbenusurile, apoi
Prepararea blatului
Se preaincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu telul. Se pune zaharul pudra.
Se bat galbenusurile, apoi se pun in amestecul de albusuri cu zahar. Se adauga in continuare amestecul de pudra de migdale si zahar pudra, faina, sucul de portocale, coaja de portocala uscata si cea proaspat rasa, iar la sfarsit untul topit. Se omogenizeaza compozitia cu o spatula. Se aseaza pe dosul unei tavi intinse de copt, o hartie pergament, apoi se toarna cu lingura compozitia intr-un strat subtire. Se niveleaza cu spatula. Se da la cuptor si se coace timp de 5-10 min. Blatul este gata in momentul in care atingandu-l cu mana nu se lipeste.
Prepararea cremei de ciocolata
Se prepara un sirop din 85 g zahar tos si 85 g apa. Se fierbe siropul pana la topirea zaharului. Se bate spuma galbenusurile, apoi se adauga siropul fierbinte, continund sa bateti pana la racirea amestecului. Se adauga ciocolata topita si se amesteca pana se omogenizeaza. Se bate frisca si se incorporeaza in compozitie cand aceasta s-a racit.
Prepararea glazurii
Se pastreaza putina ciocolata pt. decor. Se incalzeste frisca, se adauga in ea ciocolata ramasa topita si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Finisarea prajiturii
Cu un pahar cu diametrul de 6.5 cm Se taie platul in 30 de discuri. Fiecare prajitura va fi formata din 3 discuri. Se pune crema de ciocolata intr-un cornet de plastic prevazut cu sprit. Se pune cu cornetul spuma de ciocolata pe discuri si se aseaza unul peste altul cate trei pentru a forma o prajitura. Cand este gata, se pune la rece timp de 5-10 min. Dupa ce s-au racit, cu ajutorul unei spatule, se imbraca in crema de ciocolata fiecare prajitura. Se da iar la rece 5-10 min. Se scoate de la rece, se toarna glazura si cu o spatula se acopera uniform deasupra si lateral. Se pune cate o prajitura pe farfurie si se toarna in jur putina inghetata topita. Se fac cateva ''flori'' cu ajutorul unei scobitori, trasand arce de cer, din interiorul stropului de ciocolata spre afara. (Sfat: daca nu aveti coaja uscata de portocala, radeti coaja proaspata si o puneti pe pergament si o dati putin la cuptor).
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii