Prajituri

Reteta Prajitura Crai Nou

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru prajitura Crai Nou se framanta rapid un aluat fraged din 5 galbenusuri, 60 g zahar, 100 g unt si 250 g faina.

ingrediente

   5 galbenusuri
   60 g zahar
   100 g unt
   250 g faina
   gem de zmeura sau capsuni
   5 albusuri
   160 g zahar
   120 gr. de alune macinate
   30 g unt topit
   60 g faina si o
   lingura de lapte.

mod de preparare

Pentru prajitura Crai Nou se framanta rapid un aluat fraged din 5 galbenusuri, 60 g zahar, 100 g unt si 250 g faina, apoi se face o bila care se tine la frigider timp de o ora. Se tapeteaza tava mare de aragaz si se intinde aluatul intr-o foaie, dupa care se da la cuptor timp de 15-20 de minute. Se scoate tava si ungem blatul cu gem de zmeura sau capsuni. Peste gem adaugam cele 5 albusuri batute spuma cu 160 g zahar, 120 gr. de alune macinate, 30 g unt topit, 60 g faina si o lingura de lapte, dupa care se da tava din nou la cuptor. Dupa ce s-a copt, se taie cu un pahar in forma de semiluna, apoi se pun pe tava una langa alta ca sa se usuce albusul.


Prajitura Crai Nou se serveste dupa ce s-a racit.

Incearca si Foetaj cu dovleac si mac
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Crai Nou" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.