Pentru prajitura Crai Nou se framanta rapid un aluat fraged din 5 galbenusuri, 60 g zahar, 100 g unt si 250 g faina.
Pentru prajitura Crai Nou se framanta rapid un aluat fraged din 5 galbenusuri, 60 g zahar, 100 g unt si 250 g faina, apoi se face o bila care se tine la frigider timp de o ora. Se tapeteaza tava mare de aragaz si se intinde aluatul intr-o foaie, dupa care se da la cuptor timp de 15-20 de minute. Se scoate tava si ungem blatul cu gem de zmeura sau capsuni. Peste gem adaugam cele 5 albusuri batute spuma cu 160 g zahar, 120 gr. de alune macinate, 30 g unt topit, 60 g faina si o lingura de lapte, dupa care se da tava din nou la cuptor. Dupa ce s-a copt, se taie cu un pahar in forma de semiluna, apoi se pun pe tava una langa alta ca sa se usuce albusul.
Prajitura Crai Nou se serveste dupa ce s-a racit.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii