Prajitura cu amoniac

Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu amoniac sunt necesare urmatoarele ingrediente: amoniac, galbenusuri, zahar, unt, nuci, migdale, amoniac.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingurita amoniac praf
  • 7 galbenusuri
  • ¼  pahar zahar pudra
  • unt topit
  • faina cat cuprinde
  • cateva nuci sau migdale taiate pe lungime.

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul, adaugand treptat cate un galbenus. Se pune amoniacul pisat si se mai freaca pana cand compozitia se al­beste. Se pune faina si se framanta repede ca sa se obtina o coca moale. Se intinde o foaie de grosimea unui deget si se pune in tava. Se unge foaia cu putin ou si se presara nuca sau migdalele taiate. Se coace la inceput la foc mic, apoi mai mare.


Se taie in formele dorite dupa ce s-a racit complet.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu piersici
Prajitura cu mere si biscuiti
Prajitura cu morcovi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci