Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu amoniac sunt necesare urmatoarele ingrediente: amoniac, galbenusuri, zahar, unt, nuci, migdale, amoniac.
Se freaca zaharul cu untul, adaugand treptat cate un galbenus. Se pune amoniacul pisat si se mai freaca pana cand compozitia se albeste. Se pune faina si se framanta repede ca sa se obtina o coca moale. Se intinde o foaie de grosimea unui deget si se pune in tava. Se unge foaia cu putin ou si se presara nuca sau migdalele taiate. Se coace la inceput la foc mic, apoi mai mare.
Se taie in formele dorite dupa ce s-a racit complet.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu piersici
Prajitura cu mere si biscuiti
Prajitura cu morcovi

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii