O prajitura rapida si foarte buna. In weekend ne place sa savuram prajiturele alaturi de cafea sau dupa masa de pranz. Uneori am chef si pofta sa fac prajituri cu crema alteori prajituri simple cu fructe. Cand suntem la tara de obicei fac cate doua poate chiar trei feluri de prajitura pe care le coc in cuptorul din curte. Problema mea cea mare este ca nu prea ma pricep sa mentin temperatura in cuptor asa ca uneori le mai ard sau nu cresc cum trebuie. De aceasta data insa mi-a iesit perfect. Am facut aceasta prajitura care a crescut frumos si am mai pregatit o rulada pe care am umplut-o cu caramel aromat. Acum va prezint aceasta prajitura simpla.
Pe o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie presaram nucile si fulgi de migdale iar peste ele asezam bucati de ananas (eu am folosit compot de ananas cuburi ). Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare si cu zaharul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar si este ferm. Adaugam galbenusurile si cele 3 linguri de sirop de ananas. Omogenizam.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam bine in compozitie.
Turnam ¾ din compozitie peste nuci si ananas, iar in cantitatea ramasa punem cacao. Punem si restul de compozitie in tava astfel incat sa acoperim tot si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-30 minute (in functie de cuptor).
Inainte de a scoate din cuptor facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt cum trebuie . Daca scobitoarea iese curate atunci este gata. Lasam prajitura sa se raceasca putin apoi o rasturnam pe o tava si pudram cu zahar pudra.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii