1. Albusurile se separa de galbenus si se bat bine, bine. Se adauga apoi treptat zaharul. Tot pe rand se adauga apoi galbenusurile. Apoi cu o lingura
1. Albusurile se separa de galbenus si se bat bine, bine. Se adauga apoi treptat zaharul. Tot pe rand se adauga apoi galbenusurile. Apoi cu o lingura de lemn se amesteca foarte usor faina de jos in sus.
2. Din compozitia obtinuta trebuie sa se coaca doua foi.
Pentru ca eu stau prost cu "ochiometria" am impartit frateste aluatul in doua farfuri.
3. Reteta spune ca foile sa se coaca pe fundul tavii dar eu am uns tava cu un pic de unt si am pus aluatul in tava. Nu e foarte mult deci trebuie impins cu linguroiul de la spate. Gata prima foia.Se procedeaza si cu a doua in acelasi mod.
4. Am scos si a doua foaie din tava si pe cea mai putin reusita am asezat-o iar in tava.
Am uns blatul cu gem. De data asta nu am avut in casa doar gem de prune dar va asigur ca e bun si cu prune si cu gem de caise.
Fiecare banana o taiati in doua de-a lungul. Eu am taiat-o iar in doua ca sa le pot aseza mai usor.
Eu am asezat gresit bananele.Asezati bananele exact invers ca sa se vada frumos cand taiati prajitura.
5. Faceti budinca normal dar cu jumate din cantitatea de lapte. O raciti si daca s-au format bulgari adugati un pic de unt si frecati bine. Se pune peste banane.
6. Glazura se face dupa indicatiile de pe plic. Eventual nu puneti toata apa de la inceput ca sa nu fie prea lichida si daca e nevoie adaugati ulterior.
Se aseaza a doua foaie, se pune glazura si se lasa la frigider cel putin 2 ore.
7. Se taie in felii mai mari pentru ca se serveste cu lingurita.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu banane si glazura de ciocolata a fost propusa de Micu Livia pe forum culinar.ro
Alte retete cu banane gasiti aici:
Negresa cu banane,
Christamas Bread, Chec cu banane, cirese si ciocolata,
Tort Barbie à la Dora (cocos si banane)
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii