Se pregateste aluatul astfel: se amesteca faina cu margarina, se adauga galbenusurile, smantana, praful de copt stins cu putina lamaie, un praf de sa
Se pregateste aluatul astfel: se amesteca faina cu margarina, se adauga galbenusurile, smantana, praful de copt stins cu putina lamaie, un praf de sare. Se obtine un aluat mai moale, se imparte in 2 parti egale. O parte se intinde cu mana in tava unsa cu margarina. Peste ea se va pune umplutura de branza: se amesteca branza de vaci cu zaharul, ouale, zaharul vanilinat si coaja de lamaie.
Dupa ce s-a asezat branza peste foaia din tava, se intinde a doua foaie peste branza. Se coace la foc potrivit 40 minute.
Se serveste ca desert. Alte retete recomandate:

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii