Se amesteca intr-un castron branza de vaci cu 100 g de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece si se pune
Se amesteca intr-un castron branza de vaci cu 100 g de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece si se pune pe foc, intr-o craticioara, trei linguri de apa sa se infierbante. Se scoate gelatina din bol, se preseaza intre palme ca sa se scurga, se pune in apa clocotita (luata de pe foc) si se amesteca bine pana ce se topeste. Se toarna gelatina peste compozitia de branza si se amesteca bine cu telul. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitie. Se tapeteaza cu hartie (doar pe fund) sase forme rotunde cu marginile drepte, se toarna compozitia in ele si se lasa sa stea la frigider cel putin patru ore. Se curata si se spala capsunile, se mixeaza 200 g cu zaharul ramas si se pune la frigider sosul obtinut. Se pastreaza 6 capsuni intregi, iar celelalte se taie in patru. Se rastoarna prajiturile - desprinzandu-le cu un cutit cu lama subtire - pe farfurii si se indepareaza hartia pentru copt. Se pune la mijlocul fiecareia cate o capsuna intreaga si de jur imprejur sferturi de capsuni, se toarna peste ele sosul, se presara cu zahar si se servesc imediat.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatAm folosit dovlecei in acest sezon in foarte, foarte multe preparate. Cred ca a fost principalul nostru aliment. Dar aceste...
Reteta de paste cu pui si dovleceiIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii