Prajitura cu branza si glazura de cacao

Prajitura cu branza si glazura de cacao este o prajitura delicioasa pentru care aveti nevoie de 300 g branza de vaci si 6 oua.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza si glazura de cacao

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri apa calduta
  • 6 linguri faina
  • Pentru umplutura:
  • 300 g branza de vaci
  • 5 linguri zahar
  • 150 g margarina
  • Glazura:
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura cacao
  • 7 linguri zahar
  • 50 g margarina

Mod de preparare

Prajitura cu branza si glazura de cacao este o prajitura delicioasa se bat intai albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa si faina "in ploaie". Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute la foc potrivit.
Separat se freaca branza de vaci cu zaharul, se adauga margarina si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Dupa ce blatul s-a copt, se lasa la racit apoi se taie in doua. Se pune peste prima jumatate de blat compozitia de branza si apoi peste branza se aseaza cea de a doua jumatate. Se pregateste glazura astfel: se pune la fiert laptele, se adauga zaharul, cacaua si margarina. Se fierbe pana se ingroasa si se toarna fierbinte peste blat si se uniformizeaza.


Prajitura cu branza si glazura de cacao se serveste ca desert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc