Prajitura cu branza si migdale

Faina se framanta cu 200 g unt, 100 g zahar, migdalele macinate, un ou, sare. Se lasa aluatul la rece 60 min. Branza de vaci se amesteca cu praful de

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 150 g migdale macinate
  • 4 oua
  • sare
  • 750 g branza de vaci
  • un pachetel budinca de vanilie
  • o lingura coaja de lamaie rasa
  • 50 ml smantana
  • 100 g miere
  • 100 g migdale feliate

Mod de preparare

Faina se framanta cu 200 g unt, 100 g zahar, migdalele macinate, un ou, sare. Se lasa aluatul la rece 60 min. Branza de vaci se amesteca cu praful de budinca, 3 oua, 150 g zahar si coaja de lamaie. 2/3 din aluat se intinde intr-o forma de tort unsa cu grasime, se imbraca marginea apoi se pune branza. Se acopera cu restul de aluat si se coace 45 min. Smantana se fierbe cu 50 g unt, feliile de migdale, se toarna peste prajitura si se mai continua coacerea 15 min.
Se serveste rece taiate felii ca tortul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci