Prajitura cu brinza de vaci si capsuni

Se amesteca intr-un castron brinza de vaci cu 100 gr. de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece si se pun

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. capsuni
  • 500 gr. brinza de vaci neteda
  • 150 gr. zahar
  • 4 albusuri
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 3 foi de gelatina
  • 3 linguri zahar tos

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron brinza de vaci cu 100 gr. de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece si se pun pe foc, intr-o craticioara, trei linguri de apa sa se infierbinte. Se scoate gelatina din bol, se preseaza intre palme ca sa se scurga, se pune in apa clocotita (luata de pe foc) si se amesteca bine pina ce se topeste. Se toarna gelatina peste compozitia de brinza si se amesteca bine cu telul. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitie. Se tapeteaza cu hirtie (doar pe fund) sase forme rotunde cu marginile drepte, se toarna compozitia in ele si se lasa sa stea la frigider cel putin patru ore. Se curata si se spala capsunile, se mixeaza 200 g cu zaharul ramas si se pune la frigider sosul obtinut. Se pastreaza 6 capsuni intregi, iar celelalte se taie in patru. Se rastoarna prajiturile - desprinzindu-le cu un cutit cu lama subtire - pe farfurii si se indeparteaza hirtia pentru copt. Se pune la mijlocul fiecareia cite o capsuna intreaga si de jur imprejur sferturi de capsuni, se toarna peste ele sosul, se presara cu zahar si se servesc imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc