Prajitura cu caise

Prajitura cu caise este o prajitura simpla si delicata cu fructe. Fructele se potrivesc de minune cu blatul pufos al prajiturii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu caise

Ingrediente

  • ~500 gr caise
  • 200 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 2 oua medii
  • 150 gr unt
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 plic zahar vanilat
  • esent de vanilie
  • 1 tava de dimensiunile 24/24 sau forme din silicon

Mod de preparare

1. Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei creme.
2. Adaugati ouale si mixati bine.
3. Amestecati faina cernuta cu praful de copt bicarbonatul si sarea.Puneti jumatate din amestecul cu faina peste compozitia din bolul mixerului si cu ajutorul unei palete din plastic o incorporati,apoi mixati din nou.
4. Adaugati laptele,esenta de vanilie,amestecul de faina ramas si mixati pana se omogenizeaza.
5. Turnati jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie pentru copt,puneti bucati de caise spalate si uscate,apoi restul de compozitie.Daca folositi forme mici individuale:le umpleti 3/4 compozitie si deasupra puneti cate o 1/2 de caisa.
6. Dati la cuptorul preincalzit la 180 gr timp de 35-40 minute.(pentru siguranta puteti face testul “sfant” cu scobitoarea).
7. Taiati prajitura cand s-a racit,apoi o puteti pudra cu zahar pudra.


Prajitura cu caise se serveste dupa ce s-a racit.

Cele doua functii pe care as dori sa le testez: coacerea si prajirea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci