O bunatate de prajitura dulce-acrisoara!
Se mixeaza oul si cele 4 galbenusuri impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste si se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se opresc din aceasta compozitie cca 4-5 lg, restul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Compozitia pastrata se omogenizeaza cu crema de ciocolata (Choco Nuss am avut eu) si 1 lg de lapte. Cu ajutorul unei linguri se toarna din loc in loc din aceasta compozitie. Se ia o furculita si se traseaza linii, dandu-i un aspect marmorat. Caisele se spala si se rup in jumatati. Se aseaza din loc in loc cu partea interioara in sus. Se pun si visinele printre caise si se da la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute. Albusurile se bat spuma cu tare cu un praf de sare si cele 6 lg zahar. La final se adauga esenta de rom si se mai mixeaza putin. Cand au trecut cele 25-30 de minute, se scoate tava, se toarna spuma, se niveleaza si cu dosul lingurei se formeaza niste tepi. Se da din nou tava la cuptor pentru inca 10 minute, se stinge focul si se mai lasa putin la cuptor. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa sa se racoreasca, se da la frigider dupa care se serveste. Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsDragii mei, ce parere aveti de niste chifle pufoase si delicioase cu lapte, crescute frumos si rumene? Vreau sa va...
Chifle cu lapte (reteta video)Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii