Prajitura cu capsuni si iaurt

O prajitura de sezon foarte buna si aromata. 'Ziua Internationala a Deliciilor la Cuptor'

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu capsuni si iaurt

Ingrediente

  • 1,5 cana faina
  • 1,5 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 lg unt moale
  • 3 lg Iaurt grecesc
  • 1 cana zahar
  • 1 ou mare
  • 1/2 cana lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g capsuni
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Capsunile se spala, se curata de codite si se lasa sa se scurga de apa. Faina, praful de copt si sarea se amesteca impreuna. Se lasa deoparte. Separat se mixeaza untul moale, zaharul si iaurtul pana se obtine o crema omogena. Se pune oul mixand la viteza mica, apoi se adauga zaharul vanilat si laptele. Se pun apoi ingredinetele uscate, amestecand usor. Se toarna compozitia intr-o tava unsa bine cu unt. Se taie capsunile in doua, sau chiar in patru daca sunt mai mari si se aseaza peste blat, una langa alta. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40 minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se pudreaza cu zahar pudra. Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci