Prajituri

Reteta Prajitura cu ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se unge forma de copt cu unt dupa care se presara cu faina. Apoi se cantaresc ingredientele necesare. Se bate o spuma din 9 dg unt si 12 dg zahar brun

ingrediente

   9 dg unt
   12 dg zahar brun
   14 dg nuci
   2 linguri de cacao sau 8 dg de ciocolata topita
   4 albusuri de ou
   un praf de sare
   6 dg faina

mod de preparare

Se unge forma de copt cu unt dupa care se presara cu faina. Apoi se cantaresc ingredientele necesare. Se bate o spuma din 9 dg unt si 12 dg zahar brun, la care se adauga 14 dg nuci macinate, 2 linguri de cacao sau 8 dg de ciocolata topita. Ciocolata se topeste in cuptorul cu microunde, insa cu atentia sporita deoarece daca se incalzeste prea tare „se cristalizeaza”. Se porneste cuptorul, se alege o temperatura de 180 de grade Celsius, dupa care se bate o spuma tare din cele 4 albusuri si un varf de sare. La aluatul cu cacao se adauga cu grija spuma, gradual faina, trecand-o usor prin strecuratoare, iar apoi se amesteca incet. Aluatul se toarna in formele pregatite, se intinde si se coace la foc potrivit timp 5 minute, pana se solidifica, iar apoi la foc redus aproximativ 30 de minute. Din ingredientele de mai sus se obtin aproximativ 15 felii de prajitura
Alte retete prajituri recomandate



Tot cu mere coapte

Torturi nunta

Prajitura cu piersici

Cremsnit
Incearca si Tarta cu Fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.