Prajitura cu ciocolata si menta

Se amesteca 75 ml. apa, 25 g cacao, 115 g ciocolata si se pun pe foc sa se lege, apoi se lasa la racit. Se adauga 6 linguri smantana, 2 linguri esent

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ciocolata si menta

Ingrediente

  • 75 ml. apa
  • 25 g cacao
  • 115 g ciocolata
  • 6 linguri smantana
  • 2 linguri esenta menta
  • si esenta vanilie
  • 1 3/4 masura zahar
  • 250 gr unt
  • 4 oua
  • 3 masuri faina
  • 2
  • 5 lingurite praf copt
  • Glazura:
  • 100 gr unt
  • lapte
  • cacao
  • zahar pudra 150 grame

Mod de preparare

Se amesteca 75 ml. apa, 25 g cacao, 115 g ciocolata si se pun pe foc sa se lege, apoi se lasa la racit. Se adauga 6 linguri smantana, 2 linguri esenta menta, si esenta vanilie. Se amesteca 1 3/4 masura zahar si 250 gr unt si 4 oua. Separat se amesteca 3 masuri faina cu 2,5 lingurite praf copt

Peste amestecul de unt se adauga alternativ faina si crema de ciocolata. Se toarna amestecul intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce se scoate si se raceste se toarna un strat gros de glazura.

Glazura: Se pun pe foc, mai mult sa se incalzeasca. 100 gr unt, lapte, cacao. Se iau si se adauga zahar pudra 150 grame. Se poate coace in tva rotunda va iesi un tort foarte inalt. Se poate taia in doua si umple cu o crema de cacao sau ciocolata.
Se lasa un timp la rece, iar apoi se serveste la desert.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci