O prajitura super cremoasa cu mult cocos si lamaie....
Prima data pregatim foile. Astfel dizolvam zaharul in lapte, apoi adaugam ouale, uleiul si amoniacul stins cu o lingurita de otet. La final se adauga faina si se framanta cat sa rezulte un aluat potrivit de tare.
Se imparte aluatul in 3-4 parti, se intind foi si se coc pe dosul tavii circa 7 minute la foc potrivit.
ATENTIE!!
Tava sa fi presarata cu faina pentru a nu se lipi foaia.
Dupa ce am terminat de copt foile, pregatim crema de lapte cu lamaie.
Intr-un castronel se amesteca faina cu 10 linguri de lapte si se adauga apoi zaharul. Cand restul de lapte ce a fost pus la fiert da in clocot, se da focul la mic si se toarna compozitia de faina+lapte+zahar. Se fierbe pana se ingroasa si se dezlipeste usor de pe vas. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand.
Atunci cand crema s-a racorit, se adauga untul care este la temperatura camerei si la final, zeama de lamaie dupa gust.
Se asambleaza prajitura alternand foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema.
Se baga la frigider si se taie a doua zi dupa ce a fost imbracata in nuca de cocos.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii