Prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine

Retete dietetice

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 11 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 100 g cacao
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 80 g Amidon
  • 200 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 500 g mascarpone
  • Crema de ciocolata:
  • 400 g ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • 400-500 g mascarpone
  • Pentru insiropat:
  • cafea indulcita
  • Jeleu de visine:
  • 400 g visine
  • 4 linguri de zahar
  • 150 ml apa
  • 20 g gelatina

Mod de preparare

Blat: Mixam ouale cu zaharul, pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, iar apoi o cernem. Punem cate doua linguri si amestecam usor de jos in sus, pana la omogenizare. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (tava mea avea in jur de 43 cm lungime) si il coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, pentru 20-30 de minute. Il incercam cu o scobitoare. Cand este gata, il lasam sa se raceasca complet. Crema de vanilie: Incalzim laptele la foc mic. Intr-un vas, trebuie sa mixam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri. Mixam bine. Trecem amestecul printr-o strecuratoare ca sa eliminam micutele cocoloase ramase si o punem din nou, crema la foc mic si amestecam continuu, cu un tel, pana se ingroasa. Cand este gata, acoperim suprafata cremei cu o folie de plastic alimentara ca sa nu se usuce la suprafata. Lasam crema sa se raceasca complet. Mixam frisca foarte bine, iar apoi o incorporam usor in crema de vanilie racita complet. Punem cate o lingura si amestecam cu grija, de jos in sus. Amestecam branza de mascarpone cu mixerul, la viteza mica, pana devine cremoasa. O incorporam usor in crema de vanilie si frisca. Punem cate o lingura de mascarpone si amestecam cu grija de jos in sus. Crema de ciocolata: Incalzim frisca lichida la foc mic (nu trebuie sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucatele. Amestecam continuu, pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute. Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate doua linguri de mascarpone si mixam. Procedam astfel, pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Vom obtine o crema de ciocolata deosebit de gustoasa si cremoasa. Asamblare: Eu am folosit tava in care am copt prajitura. Am tapetat-o cu hartie de copt. Taiem blatul in doua sectiuni. Insiropam prima sectiune foarte bine. Punem crema de vanilie si nivelam. Adaugam si a doua sectiune de blat. O insiropam foarte bine. Adaugam crema de ciocolata Nestle pe care o nivelam. Introducem crema in frigider, pentru aproximativ doua ore. Cu 20 de minute inainte sa scoatem prajitura din frigider, ne apucam sa pregatim jeleul de visine. Jeleu de visine: Hidratam gelatina in apa, conform instructiunilor de pe ambalaj. Amestecam cu o lingurita si o lasam 10 minute. Intr-o oala micuta, punem visinile si zaharul. Amestecam usor. Lasam visinile pe foc, pentru aproximativ 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute, le pasam cu un blender, pana obtinem un piure. Lasam acest piure sa se raceasca 5 minute. Punem gelatina peste jeleul cald de visine. Amestecam pana se topeste gelatina. Scoatem prajitura din frigider si adaugam jeleul. Miscam usor pentru ca sa acoperim toata suprafata prajiturii cu jeleu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise