Prajituri

Reteta Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 20m 
Anca Roman postat de
Postat pe: 01-02-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu Mousse de Capsuni si Glazura de Ciocolata (Reteta Video)"
 
O prajitura foarte gustoasa

ingrediente

10 portii

Pentru crema: In plus:
   900 g faina
   1 lingurita zeama de lamaie
   1/2 plic praf de copt
   1 lingurita bicarbonat de sodiu
   sare
   10 linguri ulei
   20 linguri apa
   12 linguri zahar
   2 oua
Pentru 4 foi de aluat:
   1 lingurita scortisoara
   sucul de la o portocala (100 ml)
   1000 ml lapte
   5 linguri zahar
   1 plicuri zahar vanilat
   1 pastaie vanilie
   5 linguri amidon
   200 ml frisca
   400 g dulceata de caise
   100 g ciocolata
   50 g unt

mod de preparare

Punem zaharul, pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa, aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul. Dam siropul la racit.

Bicarbonatul impreuna cu praful de copt il stingem cu zeama de lamaie. Mixam ouale impreuna cu un praf de sare, adaugam uleiul, sucul de portocala si siropul de zahat, adaugam si bicarbonatul stins impreuna cu praful de copt. Punem scortisoara macinata si faina putin cate putin ca sa se incorporeze toata. Framantam aluatul pana cand devine lucios si putin lipicios. Aluatul trebuie sa ramana putin lipicios pentru a putea intinde foile si pentru a creste frumos in cuptor.

Acoperim aluatul il lasam o jumate de ora cel putin sa se odihneasca. Impartim aluatul in patru parti egale si il indindem cat e un fund de tava (eu am folosit tava de 25x30). Coacem fiecare foaie cateva minute in cuptor fara sa o ardem. Fiecare foaie are nevoie de cel mult 5 minute pentru a se coace.


Crema: Amidonul cu semintele din pastaia de vanilie, zaharul vanilat si zaharul le punem intr-o oala mica. Adaugam treptata laptele amestecand sa nu se faca amidonul gogoloase. Punem pe foc mic si amestecam pana se face ca si o budinca mai groasa. Lasam la racit acoprita cu folie alimentara.

Cand este rece batem frisca si amestecam cu budinca de lapte.


Asamblarea prajiturii: Intr-o tava asezam prima foaie si turnam peste ea jumate din crema asezam deasupra a doua foaie si ungem cu dulceata de caise. Punem a treia foaie si o ungem cu crema ramasa. Asezam deasupra a patra foaie si facem glazura: ciocolata impreuna cu untul o topim pe bain marin sau la microunde. Turnam glazura deasupra, nivelam si dam la frigider.

Incearca si Felie cu nuci prajite
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.