Pentru Revelion am pregatit o prajitura cu foi cu miere si crema cu nuca si smantana, preferata familiei si nelipsita de Revelion.
Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se amesteca. Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne rezulte o coca pentru intins, care se va imparti in 4 aluaturi mai mici. Se va intinde fiecare aluat pe masa de lucru si se va coace pe dosul tavii (tapetata cu faina), pana devine auriu. Aveti grija caci sunt gata foarte repede, au nevoie doar de 5-7 minute. Foile se coc la foc potrivit. Dupa ce sunt gata, se lasa la racit.
Crema de smantana: Crema de smantana se prepara astfel: amestecam intr-un castron mai mare smantana cu zaharul, zaharul vanilat si nuca macinata pana se omogenizeaza. Se asambleaza alternand foile cu cate un rand de crema. Trebuie avut grija cum turnam crema pentru ca la final vom aseza peste prajitura un fund de lemn sau o tava, pentru a sta presate 1-2 ore, de aceea nu umplem pana spre margini, sa nu musteasca toata crema. Lasam prajiura peste noapte la rece pentru ca foile sa se inmoaie de la crema. Se consuma a doua zi. Fiind o prajitura cu crema de smantana, trebuie consumata in sezonul rece si pastrata in camara sau la frigider. Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/prajitura-cu-foi-cu-miere-si-crema-de.html
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAcesta este unul dintre deserturile copilariei mele, pe care mama il prepara aproape saptamanal. Este o reteta simpla, pe...
Spaghete cu branzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii