Prajituri

Reteta Prajitura cu foi de bulion

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu Mousse de Capsuni si Glazura de Ciocolata (Reteta Video)"
 
• pregatiti mai intai foile
• amestecati uleiul cu zaharul brun, adaugati apoi sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama

ingrediente

10 portii

Foi:
   zahar brun - 80 g
   ulei - 100 ml
   passatta de rosii - 180 ml
   bicarbonat de sodiu - ½ lingurita
   zeama de lamaie - 1 lingura
   faina - 400 g
Crema:
   lapte - 15 l
   zahar brun - 80 g
   gris - 200 g
   unt - 200 g
   coaja rasa de la o portocala
   coaja rasa de la o lamaie
   extract de vanilie - 1 lingurita
In plus:
   un borcan cu gem de caise - 400 g

mod de preparare

• pregatiti mai intai foile
• amestecati uleiul cu zaharul brun, adaugati apoi sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie
• mutati amestecul invasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum si adaugati faina
• montati dispozitivul pentru framantare si spatula pentru curatarea marginii vasului si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios (daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati cate putina faina)
• lasati aluatul la rece 30 de minute
• pregatiti intre timp crema: puneti lapte la fiert intr-o cratita incapatoare, impreuna cu zaharul, amestecand usor, sa nu se lipeasca
• cand incepe sa fiarba adaugati grisul in ploaie, amestecand cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase
• cand grisul cu lapte s-a ingrosat, opriti focul si adaugati untul taiat cubulete
• amestecati bine pana se topeste untul, iar la final adaugati vanilia si coaja rasa de lamaie si portocala
• lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei
• scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in patru
• intindeti cate o foaie subtire, de dimensiunea tavii in care veti pregati prajitura
• folositi o tava mai inalta si dreptunghiulara, de 25x30 cm
• coaceti foile pe rand, pe fundul tavii, fara sa ungeti tava, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 7-8 minute, pana se rumenesc usor
• inainte de a coace o foaie, intepati-o cu furculita din loc in loc
• scoateti foile usor, cu o spatula si lasati-le sa se raceasca pe un tocator de lemn
• tapetati cu hartie de copt tava in care veti monta prajitura
• puneti o foaie in tava, jumatate din crema de gris, iar o foaie, ungeti cu gem de caise, puneti a treia foaie, restul de crema de gris si asezati deasupra ultima foaie
• inveliti prajitura cu folie de plastic si puneti deasupra un tocator de lemn, sa stea putin presata (nu puneti o greutatea prea mare, ca sa nu striviti prajitura)
• puneti prajitura la frigider peste noapte si portionati-o a doua zi
• puteti sa o serviti pudrata cu zahar.

Savurati!
Incearca si Prajitura cu crema de capsune
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de bulion" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.