Prajitura cu foi de bulion

• pregatiti mai intai foile• amestecati uleiul cu zaharul brun, adaugati apoi sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu foi de bulion

Ingrediente

  • Foi:
  • zahar brun - 80 g
  • ulei - 100 ml
  • passatta de rosii - 180 ml
  • bicarbonat de sodiu - ½ lingurita
  • zeama de lamaie - 1 lingura
  • faina - 400 g
  • Crema:
  • lapte - 15 l
  • zahar brun - 80 g
  • gris - 200 g
  • unt - 200 g
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • extract de vanilie - 1 lingurita
  • In plus:
  • un borcan cu gem de caise - 400 g

Mod de preparare

• pregatiti mai intai foile
• amestecati uleiul cu zaharul brun, adaugati apoi sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie
• mutati amestecul invasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum si adaugati faina
• montati dispozitivul pentru framantare si spatula pentru curatarea marginii vasului si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios (daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati cate putina faina)
• lasati aluatul la rece 30 de minute
• pregatiti intre timp crema: puneti lapte la fiert intr-o cratita incapatoare, impreuna cu zaharul, amestecand usor, sa nu se lipeasca
• cand incepe sa fiarba adaugati grisul in ploaie, amestecand cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase
• cand grisul cu lapte s-a ingrosat, opriti focul si adaugati untul taiat cubulete
• amestecati bine pana se topeste untul, iar la final adaugati vanilia si coaja rasa de lamaie si portocala
• lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei
• scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in patru
• intindeti cate o foaie subtire, de dimensiunea tavii in care veti pregati prajitura
• folositi o tava mai inalta si dreptunghiulara, de 25x30 cm
• coaceti foile pe rand, pe fundul tavii, fara sa ungeti tava, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 7-8 minute, pana se rumenesc usor
• inainte de a coace o foaie, intepati-o cu furculita din loc in loc
• scoateti foile usor, cu o spatula si lasati-le sa se raceasca pe un tocator de lemn
• tapetati cu hartie de copt tava in care veti monta prajitura
• puneti o foaie in tava, jumatate din crema de gris, iar o foaie, ungeti cu gem de caise, puneti a treia foaie, restul de crema de gris si asezati deasupra ultima foaie
• inveliti prajitura cu folie de plastic si puneti deasupra un tocator de lemn, sa stea putin presata (nu puneti o greutatea prea mare, ca sa nu striviti prajitura)
• puneti prajitura la frigider peste noapte si portionati-o a doua zi
• puteti sa o serviti pudrata cu zahar.

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
2
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Desert tort Valentine’s Day
Bucataras.RO

Desert tort Valentine’s Day

Poate nu toată lumea sărbătoreşte Valentine’s Day, nici eu, dar mi s-a părut o ocazie frumoasă pentru a realiza...

Desert tort Valentine’s Day
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola