Prajitura cu fructe

Fierbem fideaua in apa cu sare, o strecuram si o clatim in apa rece. Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar si cu zaharul vanilat. Adaugam la

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g fidea
  • jumatate de lingurita sare
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 200 ml smantana
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g stafide
  • 1 lingura gris
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 400 g ananas de la conserva
  • mandarine de la conserva si visine fara samburi
  • 1 pachet foetaj cu 6 foi
  • Pentru coacere:
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Fierbem fideaua in apa cu sare, o strecuram si o clatim in apa rece. Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar si cu zaharul vanilat.

Adaugam la amestecul obtinut smantana, branza, stafidele si grisul. Condimentam cu coaja rasa de lamaie. Adaugam fideaua si fructele taiate in bucati mici. Batem spuma albusurile si incorporam incet zaharul ramas. Adaugam la amestecul obtinut anterior cu grija. Ungem cu ulei un vas rezistent termic, il presaram cu pesmet si pozitionam in el 3 foi de foetaj pe care le stropim cu putin ulei si pesmet. Turnam umplutura deasupra si o nivelam. Acoperim cu restul foilor unse cu ulei si presarate cu pesmet.

Coacem 50 de minute la cuptor la foc mediu. Inainte de servire lasam 20 de minute la racit. La servire presaram cu zahar pudra.
Alte retete recomandate

Prajitura cu caise

Placinta cu mere

Gem de caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Cartofi cu carnati la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi cu carnati la cuptor

Cartofi cu carnati la cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola