Este o reteta mea preferata de prajitura fara faina
Ouale se bat cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin o spuma albicioasa.
Se incorporeaza migdalele macinate amestecate cu cacao usor, cu miscari de jos in sus.
Untul se topeste impreuna cu ciocolata si racit se incorporeaza in aluatul de oua cu migdale.
Ultima data se amesteca in aluat zeama de la lime impreuna cu coaja.
Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade C, pentru 35-40 min (depinde de cuptor) in forma de 20 cm rotunda cu inel detasabil, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Este gata cand deasupra se formeaza o crusta mai tare, dar la mijloc este inca putin moale.
Se scoate din cuptor si se lasa in forma acoperita cu un prosop umed pentru a nu se usca pana se raceste aproape de tot.
Se va crapa din cauza ca nu are faina. Este in regula :)
Cand e racita in totalitate se presara cu zahar pudra.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii