Este o reteta mea preferata de prajitura fara faina
Ouale se bat cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin o spuma albicioasa.
Se incorporeaza migdalele macinate amestecate cu cacao usor, cu miscari de jos in sus.
Untul se topeste impreuna cu ciocolata si racit se incorporeaza in aluatul de oua cu migdale.
Ultima data se amesteca in aluat zeama de la lime impreuna cu coaja.
Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade C, pentru 35-40 min (depinde de cuptor) in forma de 20 cm rotunda cu inel detasabil, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Este gata cand deasupra se formeaza o crusta mai tare, dar la mijloc este inca putin moale.
Se scoate din cuptor si se lasa in forma acoperita cu un prosop umed pentru a nu se usca pana se raceste aproape de tot.
Se va crapa din cauza ca nu are faina. Este in regula :)
Cand e racita in totalitate se presara cu zahar pudra.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii