Prajitura cu malai, curmale si ricotta

Partile uscate se amesteca: zaharul cu faina, malaiul, praful de copt, si scortisoara. Curmalele se taie marunt si se toarna peste ele lichiorul. Nuc

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu malai, curmale si ricotta

Ingrediente

  • 200 g malai
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g ricotta
  • 200 g curmale
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 100 g unt moale
  • 200 ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 160 g zahar brun
  • 100 g nuci pecan
  • zahar brun pentru aspect

Mod de preparare

Partile uscate se amesteca: zaharul cu faina, malaiul, praful de copt, si scortisoara. Curmalele se taie marunt si se toarna peste ele lichiorul. Nucile pecan se toaca marunt. Se amesteca untul cu nucile, adaugam branza si laptele. In crema rezultata adaugam curmale cu tot cu lichiorul in care au stat si omogenizam.

Adaugam partile uscate si amestecam. Iese un aluat molcut, gras si usor de intins in tava unsa cu unt. Presaram zahar brun deasupra si coacem 1-1 1/4 ora in cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius.


Se taie cubulete. Sursa acestei retete este blogul culinar: furnicuta-boscodina.com

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci