Prajitura cu malai si drojdie

Malaiul se opareste cu laptele clocotit si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu 4 galbenusuri frecate bine cu zaharul pisat, coaja rasa de lami

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. malai
  • 1 litru lapte
  • 10 gr. drojdie
  • 5 oua
  • 1 lamiie
  • 2 linguri faina de griu
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Malaiul se opareste cu laptele clocotit si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu 4 galbenusuri frecate bine cu zaharul pisat, coaja rasa de lamiie si drojdia. Se lasa la crescut si apoi se asaza in tava bine unsa. Deasupra se pune o lingura de unt si o compozitie de clatita facuta dintr-un ou. Se coace la foc potrivit.
Se taie bucati si se pudreaza cu zahar pisat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci