Prajitura cu mere si albus

Se amesteca faina cu untul, un galbenus, zaharul, vinul, smantana si sare. Se framanta aluatul bine si se intind apoi doua foi, care se pun la copt i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 160 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura vin
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura smantana
  • 1 praf de sare
  • 2 albusuri spuma

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul, un galbenus, zaharul, vinul, smantana si sare. Se framanta aluatul bine si se intind apoi doua foi, care se pun la copt in cuptor. Separat se rad merele si se pun intre cele doua foi, iar deasupra se toarna un albus batut spuma cu 100 gr zahar. Se introduce tava din nou in cuptor si se lasa pana se usuca albusul, pe foc mic.


Se serveste cu zahar pudra, presarat deasupra.

Alte retete de prajituri:

Chec pufos Prajituri simple Gogosi pufoase

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci