Cozonacii se taie si se lasa o zi sa se usuce. Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul si cu aroma. Laptele se incalzeste putin
Cozonacii se taie si se lasa o zi sa se usuce. Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul si cu aroma. Laptele se incalzeste putin si se toarna peste oua. Cozonacii se inmoaie in aceasta compozitie si se aseaza apoi in tava pregatita. Peste ei se pune magiunul de prune si visinele. Apoi iar un strat de felii de cozonac, magiun si deasupra se acopera cu felii de mere. Daca ramane lapte, se toarna peste compozitia din tava. Se pune in cuptor 30 minute, dupa care se bat albusurile, se adauga zahar, se bat pana se face spuma tare si se pune deasupra prajiturii. Se pune din nou in cuptor pana se rumeneste.
Alte retete dulciuri recomandate
Prajitura cu capsuni
Ciocolata de casa
Tarta cu visine

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii