Prajitura cu migdale

Se amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul, faina pana se incorporeaza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 70 g martipan
  • 6 galbenusuri
  • 40 g zahar pudra
  • 2 linguri apa
  • coaja razuita de la o jumatate de lamaie
  • 15 g faina
  • 15 g amidon
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar tos
  • 100 g faina
  • 100 g migdale pisate
  • 2 linguri ulei
  • unt si faina
  • 50 g migdale prajite
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul, faina pana se incorporeaza bine. Albusurile amestecate cu zahar se bat spuma, dupa care se adauga la crema de martipan. La final se adauga faina, migdalele si uleiul. Aluatul se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina, si se presara cu migdalele prajite. Se coace aprox. 50 de minute, la 170 de grade.
Se presara cu zahar vanilat.

Alte retete recomandate:

Placinta cu mere

Galuste cu prune

Lapte de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci