Prajituri

Reteta Prajitura cu migdale

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
geta_bocse postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul, faina pana se incorporeaza

ingrediente

   70 g martipan
   6 galbenusuri
   40 g zahar pudra
   2 linguri apa
   coaja razuita de la o jumatate de lamaie
   15 g faina
   15 g amidon
   6 albusuri
   100 g zahar tos
   100 g faina
   100 g migdale pisate
   2 linguri ulei
   unt si faina
   50 g migdale prajite
   zahar vanilat

mod de preparare

Se amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul, faina pana se incorporeaza bine. Albusurile amestecate cu zahar se bat spuma, dupa care se adauga la crema de martipan. La final se adauga faina, migdalele si uleiul. Aluatul se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina, si se presara cu migdalele prajite. Se coace aprox. 50 de minute, la 170 de grade.
Se presara cu zahar vanilat.



Alte retete recomandate:



Placinta cu mere

Galuste cu prune

Lapte de pasare
Incearca si Prajitura cu marmelada si lamiie
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.