Prajituri

Reteta Prajitura cu mousse de ciocolata si crema de biscuiti

portii reteta 30 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 1h 
Valclaudia postat de
Postat pe: 02-02-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura rasturnata cu prune (Reteta Video)"
 
ciocolata, rom, frisca, biscuiti = o minunatie de prajitura!

ingrediente

30 portii

   7 oua de casa
   7 linguri de faina alba proaspat cernuta
   7 linguri apa minerala
   1/2 plic praf de Praf de copt
   un praf de sare
   7 linguri zahar tos
   2 linguri pudra de cacao
   2 linguri seminte de canepa decorticata
   2 linguri zahar
   100ml apa
   1 esenta rom
   100 gr. biscuiti cu tarate
   150 gr. biscuiti populari
   1 fiola esenta de Esenta de rom
   2 linguri zahar Pudra de cacao
   2 linguri cacao
   200 ml frisca lichida
   2 linguri seminte de canepa decorticata
   300 ml frisca lichida
   1 plic gelatina
   50ml apa rece
   200 gr. ciocolata amaruie
   200ml frisca lichida
Glazura:
   3 linguri lapte
   100 g ciocolata amaruie
Ornat:
   200ml frisca lichida
   ornamente de ciocolata si/sau cafea

mod de preparare

Separam pentru inceput albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam apa minerala, apoi pudra de cacao si semintele de canepa iar la final incorporam spuma de albusuri si faina proaspat cernuta, alternandu-le pana la incorporarea cantitatilor mentionate la ingrediente. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia obtinuta in tava.

Nivelam compozitia in strat uniform. Dam la cupto pentru 35 minute pana trece testul cu scobitoarea. Lasam la racit blatul, apoi il taiem in doua pe orizontala. Pentru sirop amestecam zaharul cu esenta de rom si apa, lasam la foc mic pana se topeste zaharul. Cand siropul s-a racorit il distribuim cu o lingura peste blat pe toata suprafata acestuia, atat pe partea care va forma baza prajiturii, cat si pe partea superioara. Biscuitii se zdrobesc la robot. Adaugam restul ingredientelor enumerate la crema de biscuiti si amestecam cu lingura. Distribuim apoi crema peste blatul insiropat.

Pentru mouse-ul de ciocolata rupem ciocolata bucati, o punem la topit in cca 100 ml frisca lichida intr-o craticioara la foc mic. Lasam la racorit, apoi la racit la frigider cca 30 minute. Gelatina se hidrateaza in 50ml apa rece pentru 10 minute. O trecem apoi cateva secunde prin cuptorul cu microunde pana devine lichida. Frisca se mixeaza cu crema de ciocolata scoasa de la frigider. Turnam in fir subtire si gelatina lichida si mixam pana la incorporarea completa. Mouse-ul de ciocolata se repartizeaza in strat uniform peste stratul format din crema de biscuiti, apoi asezam partea superioara a blatului, presam usor si lasam prajitura la rece 2-3 ore. Scoatem prajitura de la frigider, portionam, asezam pe hartiute de briose. Glazura se prepara simplu, topind la foc mic intr-o craticioara ciocolata in 2-3 linguri de lapte.

Decoram fiecare prajitura cu glazura. Batem frisca, folosim un posh pentru decorarea prajiturilor ia la final asezam ornamentele dupa inspiratie. Pofta buna!

Incearca si Reţetă de preparare a papanaşilor copti
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de ciocolata si crema de biscuiti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.