Prajitura cu napolitana si glazura de cacao

Framantam ingredientele pentru aluat, formam rulouri de lungimea foilor de napolitana si le coacem. Fierbem laptele, faina si galbenusurile. Ungem o f

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 foi de napolitana
  • Pentru aluat:
  • 22 dkg faina
  • 8 dkg margarina
  • 1 ou
  • 12 dkg zahar pudra
  • ½ plic praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • Crema:
  • 6 dl lapte
  • 6 linguri faina
  • 2 galbenusuri
  • 25 dkg margarina
  • 25 dkg zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Glazura:
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar pudra
  • Apa fierbinte
  • O bucata de unt

Mod de preparare

Framantam ingredientele pentru aluat, formam rulouri de lungimea foilor de napolitana si le coacem. Fierbem laptele, faina si galbenusurile. Ungem o foaie de napolitana cu crema, pozitionam rulouri pe ea, adaugam crema, apoi pozitionam rulouri mai mici, crema si din nou rulouri si mai mici (tot mai mici pentru a obtine un triunghi). Pozitionam celalalte foi pe cele 2 margini si le ungem cu crema. Glazura: amestecam cacao cu zaharul pudra, untul si apa fierbinte. Lasam la uscat cel putin o zi.
O prajitura buna de tot!

Alte retete recomandate:

prajitura cu visine

Dulceata de visine

Dulceata de capsuni

Tarta cu visine

Tort diplomat

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc