Prajituri

Reteta Prajitura cu napolitana si glazura de cacao

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Framantam ingredientele pentru aluat, formam rulouri de lungimea foilor de napolitana si le coacem. Fierbem laptele, faina si galbenusurile. Ungem o f

ingrediente

   3 foi de napolitana
Pentru aluat:
   22 dkg faina
   8 dkg margarina
   1 ou
   12 dkg zahar pudra
   Â½ plic praf de copt
   2 lingurite cacao
Crema:
   6 dl lapte
   6 linguri faina
   2 galbenusuri
   25 dkg margarina
   25 dkg zahar pudra
   1 plic zahar vanilat
Glazura:
   3 linguri cacao
   3 linguri zahar pudra
   Apa fierbinte
   O bucata de unt

mod de preparare

Framantam ingredientele pentru aluat, formam rulouri de lungimea foilor de napolitana si le coacem. Fierbem laptele, faina si galbenusurile. Ungem o foaie de napolitana cu crema, pozitionam rulouri pe ea, adaugam crema, apoi pozitionam rulouri mai mici, crema si din nou rulouri si mai mici (tot mai mici pentru a obtine un triunghi). Pozitionam celalalte foi pe cele 2 margini si le ungem cu crema. Glazura: amestecam cacao cu zaharul pudra, untul si apa fierbinte. Lasam la uscat cel putin o zi.
O prajitura buna de tot!





Alte retete recomandate:





prajitura cu visine


Dulceata de visine


Dulceata de capsuni


Tarta cu visine


Tort diplomat


Tiramisu
Incearca si Prajitura Buturuga cu crema
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu napolitana si glazura de cacao" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.