Prajitura cu pere, super aromata

1. Aluatul Se pune faina, impreuna cu untul, zaharul, oul, priza de sare si coaja de lamaie. Se framanta cu mana, pana se desprinde aluatul de pe pere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu pere, super aromata

Ingrediente

  • Aluat: 320 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 priza sare
  • 1/4 coaja lamaie
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 1 kg pere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 g branza de vaci cremoasa
  • 200 g martipan
  • 200 g smantana acrisoara
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus

Mod de preparare

1. Aluatul

Se pune faina, impreuna cu untul, zaharul, oul, priza de sare si coaja de lamaie.

Se framanta cu mana, pana se desprinde aluatul de pe peretele vasului.

Se formeaza o bila,si se da la frigider, pana pregatiti crema si perele.

2. Umplutura

Perele se curata, se taie pe jumatate,se scoate casuta cu samburi.

Le stropim cu zeama de lamaie, pentru a pastra o culoare frumoasa.

Punem zaharul valilat peste si amestecam.

3. Crema

Punem branza, martipanul taiat cubulete, smantana, zaharul si galbenusul intr-un vas si mixam(cel mai indicat e mixerul stick) pana devine un amestec omogen.

Scoatem aluatul din frigider,il intindem cu sucuitorul.(Acum ar fi timpul sa incalzim cuptorul la 200 g.C)

Apoi marcam marimea tavii/formei. Eu am folosit rotunda.tava se poate unge si tapeta sau folositi hirtie de copt.

Am taiat niste bucatele de aluat,ca la formarea peretelui sa nu fie prea gros in unele locuri. L-am lipit bine de pereti, apoi am taiat/nivelat putin marginea prajiturii.

Am pus perele.

Turnam crema peste pere si dam la cuptorul incalzit in prealabil la 200g-timp de 35-40 minute (ca sa nu arunc aluatul taiat de pe margina,am facut o floricica).

Cand e coapta,o scoatem si o lasam vreo 10 minute in forma/tava.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu pere, super aromata a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu pere gasiti aici:

Clatite cu pere caramelizate,

Chec cu pere si zahar caramel,

Flognarde aux poires (prajitura cu pere)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci