Mai intai se spala bine piersicile bine si se desfac in doua. Se incalzeste cuptorul. Intr-o tava mica de aragaz se intinde bine margarina pe toata su
ingrediente
Pentru blat: 6 oua
6linguri zahar
6 linguri faina
1 plic praf de copt
Mai aveti nevoie de: 1 kg piersici
12 pachet margarina
12 cana zahar
300 ml frisca
mod de preparare
Mai intai se spala bine piersicile bine si se desfac in doua. Se incalzeste cuptorul. Intr-o tava mica de aragaz se intinde bine margarina pe toata suprafata tavii cat si pe pereti. Se aseaza feliile de piersici una langa alta cu miezul in sus si se presoara zaharul pe toata suprafata lor. Se introduce la cuptor. Se lasa pana se inmoaie fructele. Intre timp se pregateste blatul, astfel: se bat bine albusurile cu zaharul se adauga galbenusurile si faina in care s-a amestecat si praful de copt. Se toarna compozitia peste piersici si se lasa la cuptor pana se coace. Pe un blat de lemn se rastoarna prajitura, dar sa ramana cu piersicile in sus ca sa pota sa se scurga siropul in prajitura. Dupa ce s-a racit complet se imbraca in frisca. Se taie in forma de patrate si se poate servi la o ceasca de cafea buna.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe