Prajituri

Reteta Prajitura cu piscoturi, capsuni si crema de fistic

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
liana10 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura "Norisor""
 
Prajitura cu piscoturi, capsuni si crema de fistic este o reteta de prajitura de casa ce se prepara incredibil de usor si are niste arome minunate.

ingrediente

   1 pachet de piscoturi
   250ml frisca lichida
   250g mascarpone de la Delaco
   100g zahar pudra
   2 esente de fistic
   2 picaturi de colorant verde gel
   1 plic de gelatina
   400g capsuni
   100g fistic crud.

mod de preparare

Jumatate din cantitatea de capsuni, 200g, am folosit pentru a inmuia piscoturile. Le-am spalat, curatat, uscat, presarat cu zahar si lasat peste noapte intr-o farfurie adanca. Dimineata, farfuria plina de suc ;-) Am zdrobit capsunile si am avut un fel de piure zemos-pe care l-am incalzit la microunde pana cand a fost cald, nu fierbinte!- prin care am trecut fiecare piscot si l-am asezat frumos intr-o tava de chec acoperita cu folie alimentara.

Bati frisca lichida cu 50g din zaharul pudra, esenta de fistic-eu nu am avut, deci nu am pus. Adaugi treptat si cate o lingura de mascarpone si amesteci pana se termina.




Fisticul crud l-am tras un pic intr-o tigaie fara grasime, ca sa scap de pielita, l-am curatat, apoi l-am lasat sa se raceasca.
Am macinat 50g de fistic crud in masina de macinat zahar si le-am adaugat in crema de frisca si mascarpone.

Fisticul l-am macinat cu celelalte 50g de zahar, dar am pus si cateva boabe intregi in crema.

Am pus si cele doua picaturi de colorant gel verde.

Cele 200g de capsune spalate, curatate si uscate se taie marunt si se incorporeaza in crema de fistic. Cred ca au fost mai putine....huh...

Prepari gelatina conform indicatiilor de pe plic.
Cand gelatina e gata, deci e lichida, o turnam in fir subtire in crema si amestecam continuu.
Dam crema la rece sa se intareasca putin, 10-12 minute, apoi o punem peste primul strat de piscoturi. Peste crema asezam al doilea rand de piscoturi trecute prin pireul de capsuni, iar deasupra faramitam cateva piscoturi uscate si presaram cateva jumatati de fistic crud.

Dam la frigider pentru minim trei ore.
Scoatem cu mare grija prajitura din tava cu ajutorul foliei, apoi tot cu mare grija dam folia deoparte si asezam prajitura pe un platou.
Ultima capsuna care mi-a mai ramas, am taiat-o felii si am ornat prajitura.

Feliem si servim!







Servim prajitura cu piscoturi, capsuni si crema de fistic oricand ne e pofta de ceva dulce.

Incearca si Prajiturele cu crema de cacao
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi, capsuni si crema de fistic" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.