Prajitura cu portocale si migdale

Prajitura cu portocale si migdale este absolut delicioasa. Pufoasa, aromata, insiropata, aceasta prajitura de casa este perfecta pentru o gustare dulce.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu portocale si migdale

Ingrediente

  • Pentru prajitura:
  • - 6 oua
  • - 200 g. zahar tos
  • - 250 g. migdale macinate
  • - coaja rasa de la 2 portocale
  • - sucul de la 1 portocala
  •  
  • Pentru sirop:
  • - coaja rasa de la 3 portocale
  • - 200 ml. suc proaspat de portocale
  • - 1 lingura miere
  • - 100 g. zahar tos
  • - 50 g. migdale
  • rumenite si zdrobite

Mod de preparare

O prajitura atat de buna, cum ne place noua -insiropata si aromata!

Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C.
Tapetati cu hartie pergament o forma rotunda (diametru de 23 cm), cu marginile detasabile.
Frecati galbenusurile cu zaharul timp de 3 minute, cu mixerul, pana cand amestecul se deschide la culoare.

Incorporati migdalele, sucul si coaja de portocala.

Bateti albusurile spuma. Cu ajutorul unei linguri mari si a miscarilor de jos in sus, amestecati mai intai o treime din spuma de albusuri in compozitia de galbenusuri.
Dupa aceea, procedati asemanator cu albusul ramas.

Turnati compozitia in forma si dati la cuptor, pe nivelul din mijloc, timp de 50-55 de minute, pana cand se intareste.
Desfaceti forma si lasati prajitura sa se raceasca pe un gratar metalic.

Mi-am pregatit ingredientele pentru sirop... am rumenit migdalele, am stors portocalele si le-am ras coaja.

Pentru sirop, se pun ingredientele intr-un vas si se fierb 5 minute, pana cand siropul se leaga.

Se adauga migdalele.

Intepati prajitura din loc in loc cu o furculita si apoi turnati siropul.

Bine de stiut:

- prajitura poate fi si congelata... dupa ce s-a racit complet, impachetati-o in folie alimentara si dati-o la congelator. Poate fi pastrata maxim 3 luni. Decongelati in frigider cu 24 de ore inainte de servire iar apoi adaugati siropul.

Reteta de prajitura cu portocale si migdale a fost propusa de sava laura pe forum culinar.


Serviti prajitura cu portocale si migdale imediat sau lasati putin la frigider, daca o vreti mai rece...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci