Prajitura cu ricotta, nuca si miere este o prajitura fina cu branza pe care o puteti cu usurinta pregati.
Se prepara aluatul foietaj ca in reteta sau se cumpara foile gata preparate.
Daca se opteaza pentru prepararea aluatului foietaj, dupa ce se framanta se presara pe masa un strat subtire de faina Arpis, apoi se intind foile foarte subtiri si se pun in tava. Se rumenesc foile de placinta la foc mic in cuptor (aproximativ10 minute – in functie de cuptor).
Intre timp se bate smantana cu zaharul cu mixerul pana ce compozitia se intareste. Apoi se adauga branza ricotta si se amesteca bine pana se incorporeaza.
Se scot foile coapte din cuptor si se faramiteaza bine intr-o forma de tort (careia i se scoate fundul). Peste primul strat de foi puse in forma se aseaza nuci, scortisoara, miere si jumatate din compozitia de smantana si ricotta. Peste compozitie se mai aseaza un strat de foi faramitate. Se completeaza cu nuci, scortisoara si miere. Apoi se adauga restul de compozitie si se acopera cu ultimul un strat de foi.
Se serveste cu miere, scortisoara si nuci maruntite.
Reteta mediteraneana ”Prajitura cu ricotta, nuca si miere” a fost oferita si preparata de Cucina di Eleni si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. Stefan Mihaileanu nr. 35, Bucuresti.
Prajitura cu ricotta, nuci si miere se serveste ca atare sau alaturi de fructe proaspete.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii