Prajitura cu rom

Se fac doua blaturi separate, unul din 8 oua, altul din 4 oua, astfel: - se bat albusurile spuma tare , cu putina sare, sa adauga pe rand galbenusuri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blaturile: 12 oua. 24 lg. zahar
  • 24 lg. faina
  • 1 praf copt
  • putina sare
  • Crema: 1 pachet unt
  • 1/2 lt. rom
  • 200 gr. nuca macinata
  • 4 lg. dulceata acrisoara
  • 4-5 lg. cacao
  • Glazura: 100 gr. unt
  • 4 lg. zahar 4 lg. cacao

Mod de preparare

Se fac doua blaturi separate, unul din 8 oua, altul din 4 oua, astfel:

- se bat albusurile spuma tare , cu putina sare, sa adauga pe rand galbenusurile, zaharul, apoi in ploaie faina si praful de copt

- se tapeteaza pe rand cate o tava (se fac si se coc pe rand) cu putin ulei sau unt si faina si se da la cuptor astfel: 5 min la foc tare, apoi cca 45 min la foc potrivit. Cand s-a copt, se scoate pe o suprafata curata si se lasa sa se raceasca.

Crema: blatul din 4 oua se sfarma, se amesteca bine cu 1/2 din sirop, se adauga nuca, gemul, untul la sfarsit si se freaca pana iti vine rau, adica sa fie omogena.

Siropul: 1/2 rom se fierbe cu 200 ml apa si 200 gr. zahar. Cat e cald, se toarna 1/2 la crema (vezi mai sus) si 1/2 se foloseste pentru a insiropa blatul de 12 oua, astfel incat sa fie bine inmuiat.

Peste blat se aseaza crema de mai sus se indreapta cu un cutit cu lama lata, iar deasupra se pune glazura.

Glazura: cacaoa se amesteca cu 2 lg. apa si zahar si unt si se fierbe; se pune cat e calda pe crema.


Se pot coace blaturile si in forma rotunda si iese ca un tort.
Deasupra se poate orna discret cu frisca, sau viermisori de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci