Se fac doua blaturi separate, unul din 8 oua, altul din 4 oua, astfel:
- se bat albusurile spuma tare , cu putina sare, sa adauga pe rand galbenusuri
mod de preparare
Se fac doua blaturi separate, unul din 8 oua, altul din 4 oua, astfel:
- se bat albusurile spuma tare , cu putina sare, sa adauga pe rand galbenusurile, zaharul, apoi in ploaie faina si praful de copt
- se tapeteaza pe rand cate o tava (se fac si se coc pe rand) cu putin ulei sau unt si faina si se da la cuptor astfel: 5 min la foc tare, apoi cca 45 min la foc potrivit. Cand s-a copt, se scoate pe o suprafata curata si se lasa sa se raceasca.
Crema: blatul din 4 oua se sfarma, se amesteca bine cu 1/2 din sirop, se adauga nuca, gemul, untul la sfarsit si se freaca pana iti vine rau, adica sa fie omogena.
Siropul: 1/2 rom se fierbe cu 200 ml apa si 200 gr. zahar. Cat e cald, se toarna 1/2 la crema (vezi mai sus) si 1/2 se foloseste pentru a insiropa blatul de 12 oua, astfel incat sa fie bine inmuiat.
Peste blat se aseaza crema de mai sus se indreapta cu un cutit cu lama lata, iar deasupra se pune glazura.
Glazura: cacaoa se amesteca cu 2 lg. apa si zahar si unt si se fierbe; se pune cat e calda pe crema.
Se pot coace blaturile si in forma rotunda si iese ca un tort.
Deasupra se poate orna discret cu frisca, sau viermisori de ciocolata.
Incearca si Negresa de post cu gem
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rom" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe