Prajitura cu smochine

Se fierbe laptele, zaharul si untul. Se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga biscuitii, stafidele, smochinele, nuca, ca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Crema: 1 pachet napolitane
  • 1 pahar de 200 ml - folosit ca masuratoare
  • 11/2 pahar lapte
  • 2 pahare zahar
  • 200 g unt
  • 350 g biscuiti macinati
  • 100 g smochine taiate marunt
  • 100 g stafide
  • 100 g nuca tocata marunt
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • citiva stropi de rom
  • Glazura: 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 2 lingurite zahar

Mod de preparare

Se fierbe laptele, zaharul si untul. Se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga biscuitii, stafidele, smochinele, nuca, cacaoa si romul si se amesteca bine. Se pune in frigider sa se racoreasca si cind crema este rece se umplu foile (3 foi de napolitana si doua straturi crema). Prajitura se pune in frigider si se preseaza cu o greutate. Dupa ce s-a racit si presat (1-2 ore) se pune glazura calduta. Se taie in bucatele mici, dreptunghiulare sau romburi.



Pentru a se taia mai bine, foile de napolitana se pun pentru 10-15 minute in cuptor la o temperatura foarte mica, sa se usuce (inainte de a le umple cu crema).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori