Prajitura cu spuma de zmeura

Aluat: 300 g faina, 2 galbenusuri, 150 g unt, 100 g zahar, 2 – 3 linguri smantana, 1 varf de bicarbonat stins cu otet. Se face un aluat cu cantit

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 – 3 linguri smantana
  • 1 varf de bicarbonat stins cu otet
  • 2 albusuri
  • 2 cani zahar
  • 2 cani zmeura

Mod de preparare

Aluat: 300 g faina, 2 galbenusuri, 150 g unt, 100 g zahar, 2 – 3 linguri smantana,

1 varf de bicarbonat stins cu otet.

Se face un aluat cu cantitatile de mai sus. Se intinde o foaie uniforma intr-o tava inalta si tapetata cu faina. Se coace la foc mic.

Crema: 2 albusuri, 2 cani zahar, 2 cani zmeura

Peste aluatul aproape copt se intinde spuma rezultata si se lasa la cuptor circa 5 minute.
Se taie calda cu cutitul ud.

Deasupra se pune cate o zmeura.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci