Prajitura cu zmeura si biscuiti

Dulciuri cu fructe

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu zmeura si biscuiti

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 200 g biscuiti macinati marunt,
  • 75 g unt topit,
  • 2 linguri miere de albine
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 linguri de dulceata de zmeura
  • 10 g gelatina (un plic)
  • 100 ml suc de zmeura
  • Blat 2 :
  • 100 g biscuiti maruntiti mai mare
  • 10 g tort gelle (un plic)
  • 300 ml sirop de Zmeura
  • o mana de zmeura

Mod de preparare

Se framanta biscutii macinat fin cu untul moale si cu mierea apoi se pune intr-o forma rotunda de tort (25 cm)cu inel detasabil,se taseaza bine cu o lingura si se da la rece. Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga in fir subtire gelatina topita la bain marin, dar intati hidratata in apa rece.

Se torna acest amestec in forma, peste biscuiti apoi se adauga siropul si dulceata care se amesteca usor cu o lingurita in frisca.

Deasupra se presara biscuitii rupti in bucati mai mari apoi se orneaza cu zmeura deasupra siapoi se toarna tort gelleul preparat cu siropul de zmeura, conform instructiunilor. Se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a o taia. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci