Se fierb cartofii, cu o zi inainte, in coaja. A doua zi, se rad pe razatoarea mica. Merele se rad pe razatoare, se amesteca cu cartofii, se adauga oul
Se fierb cartofii, cu o zi inainte, in coaja. A doua zi, se rad pe razatoarea mica. Merele se rad pe razatoare, se amesteca cu cartofii, se adauga oul, untul (margarina) frecat cu zaharul, sarea, bicarbonatul, scortisoara, coaja de lamiie si faina. Se amesteca toate bine, se pune compozitia intr-o forma de tort sau intr-o craticioara bine unsa. Se netezeste deasupra cu un cutit. Se coace aprox. o ora la foc tare.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii