Prajitura de portocale cu citrice se prepara incredibil de usor, are blatul insiropat si fructe proaspete sau din compot. Este o prajitura ce se potriveste foarte bine anotimpului rece.
Blatul:
Se fierbe zaharul cu apa calda si zeama de la o portocala de marime mijlocie, pana se leaga ca un serbet. Se toarna compozitia intr-un castron si cand este calda, se freaca pana isi schimba culoarea. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi nucile sau migdalele macinate, coaja rasa de portocala, faina si albusurile spuma. Se coace in forma de tort sau chec unsa cu unt.
Topping:
Zaharul se pune la caramelizat. Dupa ce are culoarea frumoasa aurie, se stinge cu 4 linguri de apa amestecate cu sucul de citrice. Dupa ce s-a dizolvat tot zaharul caramelizat se adauga dulceata de portocale, se da focul la mic si se mai amesteca 3-4 minute, pana se incheaga ca un sos.
Feliile de portocala se aseaza deasupra blatului, iar deasupra se toarna sosul.
Prajitura de portocale cu citrice se poate servi imediat.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii